Cover Story

Primăvara brokerilor

Autor:Vlad BOLDIJAR
Marti, 21 Martie 2017

Pentru al doilea an consecutiv, Ceremonia Premiilor Brokerilor de Asigurare s-a desfășurat sub semnul Țării Soarelui Răsare, evenimentul reunind, pe fundalul sonor atât de specific muzicii tradiționale japoneze, peste 150 de profesioniști din piața romanească de profil.

2016, un an interesant pentru piața de brokeraj în asigurări: o nouă cerință de capital, norma RCA, legislația onlineului, implementarea IDD, și multe alte provocări. Cu toate acestea, brokerii au generat mai bine de două treimi din piața de asigurări, continuând tendința de creștere către 1,5 miliard euro volum al primelor intermediate. Astfel, din toate punctele de vedere, 2016 a fost anul intermediarilor în asigurări și, tocmai de aceea, în seara de 2 martie 2017, am celebrat, în ambianță japonează,

Și câștigătorii au fost...

Trofeele XPRIMM pentru Excelență au fost decernate companiilor care au desfășurat o activitate susținută în consultanță și intermediere prin promovarea unor standarde ridicate în serviciile furnizate clienților, dar și în relația cu asigurătorii.

MARSH România a fost recompensată cu Trofeul de Excelență Corporate, în timp ce SAFETY Broker a fost distinsă cu Trofeul de Excelență Retail.

Evoluția și dezvoltarea printr-o atitudine managerială dinamică și proactivă au fost premiate și anul acesta, la această categorie brokerul care s-a remarcat cel mai mult fiind DESTINE Broker, companie căreia i-a revenit Trofeul de Excelență pentru Dinamism.

Impactul semnificativ pe care activitatea unei personalități l-a avut pe parcursul anului precedent asupra pieței locale de asigurări a stat la baza acordării Trofeului de Excelență care, în acest an, i-a revenit lui Victor ȘRAER, Managing Partner al OTTO Broker.

Distincțiile pentru tradiție și stabilitate, dar și pentru dezvoltarea durabilă sau contribuția la dezvoltarea pietei de intermediere au revenit lui: Cristian FUGACIU, Director General, MARSH România, care a fost desemnat Managerul Anului – distincție acordată în mod tradițional liderului unei companii de brokeraj care, prin stilul managerial, inițiativele și deciziile de management luate, a contribuit decisiv la dezvoltarea companiei, la promovarea unor standarde ridicate în privința produselor oferite și a serviciilor prestate; totodată, contribuția la dezvoltarea pieței de brokeraj a avut doi premianți: Cerasela CHIRIAC și UNSICAR - Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări, în vreme ce, altor doi actori importanți în piață, MILLENIUM Insurance Broker și RENOMIA SRBA, le-au revenit Premiul Dezvoltare Durabilă și Premiul Tradiție și Stabilitate.

Următoarea categorie de distincții a fost cea a Premiilor Speciale XPRIMM, care au recompensat și în acest an solicitudinea în raport cu clienții, creativitatea, inițiativele în piața de brokeraj, dar și buna colaborare dintre brokerii de asigurare și asigurători.

Primul dintre acestea, Premiul Special pentru Performanță în Brokeraj, a revenit DAW Management, în vreme ce Premiul CUSTOMER-CARE a avut doi câștigători, un broker specializat pe segmentul retail - GLOBASIG Broker, cât și unul corporate - VERASIG Broker.

Tot doi câștigători a avut și Premiul Profesionalism în Brokeraj: GrECo JLT Romania (pe segmentul de corporate) și RAIFFEISEN Broker (retail), în vreme ce, Premiul pentru Creativitate a revenit LEADER Team.

Rezultatele votului prin care companiile de brokeraj au desemnat asigurătorul cu care colaborează cel mai bine, dar și reprezentantul companiei de asigurări au fost deosebit de strânse și în acest an.

15 companii au fost votate de brokeri, iar 5 dintre acestea s-au detașat net față de restul și au avut un număr foarte apropiat de voturi: ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări, GENERALI România, Gothaer Asigurări Reasigurări, GROUPAMA Asigurări și OMNIASIG VIG. Dintre acestea, Gothaer Asigurări Reasigurări a avut cel mai mare număr de voturi și a fost distinsă cu Premiul Special pentru Parteneriat Asigurători - Brokeri.

Brokerii au nominalizat, de asemenea, nu mai puțin de 20 de reprezentanți ai companiilor de asigurări, dintre aceștia, cel mai votat și câștigătorul Premiului Special pentru Parteneriat Asigurători - Brokeri a fost Ioana MORCOVESCU, Șef Departament Vânzări Intermediari, EUROINS România.

Premiile tinerilor profesioniști care activează în domeniu, acordate pe baza depunerii candidaturii, au încununat munca depusă în anul 2016 de următorii șase Tineri Profesioniști de Succes: Paul IVAN, Bogdan LAZĂR, Oana CREȚU, Silviu CHILOM, Răzvan POPESCU și Georgeta DOROBANȚU.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Primăvara brokerilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: