Eveniment Internaţional

Protecţia consumatorilor în contextul pieţei bulgare de asigurări

Marti, 22 Noiembrie 2016

8 noiembrie, Sofia, Bulgaria

Conferinţa internaţională „Protection of insured personsand pensioneers” organizată, pe data de 8 noiembrie a.c. înSofia, Bulgaria, a atras atenția asupra faptului că protecţiaconsumatorilor reprezintă un element esenţial pentru mediulfinanciar.

Toate acţiunile EIOPA au ca scop principal creştereagradului de protecţie a consumatorilor din Europa, a subliniatJulian AREVALO, Expert în Protecţia Consumatorilor şi InovaţieFinanciară în cadrul EIOPA. Acesta a evidenţiat că EIOPA esteimplicată în mod activ în dezvoltarea instrumentelor necesarecare să ajute consumatorii să fie bine informaţi.

În acest sens, a exemplificat prin dezvoltarea de cătreEIOPA a Key Information Document (KID - document cuinformaţii cheie) asociat cu produsele de asigurare de viaţăcu componentă investiţională care permite, pentru primadată, într-un mod standardizat, comparabilitatea şi mai bunainformare a consumatorilor despre produsul pe care ar urmasă îl achiziţioneze. Pentru produsele non-life se elaboreazăun document similar (IPID - Insurance Product InformationDocument), având acelaşi scop, de a furniza clienţilor informaţiisimple, pe înţelesul lor, care să încurajeze o decizie informată.

Printre vorbitorii la eveniment s-au numărat AlexRodriguez TOSCANO din partea Better Finance, AlexandruCIUNCAN, Membru al grupului IRSG din cadrul EIOPA şi SecretarGeneral al Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor dinRomânia, şi Denislav DANOV, Reprezentantul Bulgariei în grupulIRSG.

Evenimentul a fost susținut de Betterfinance, în calitatede sponsor, precum și de XPRIMM Publications, în calitate dePartener Media.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Protecţia consumatorilor în contextul pieţei bulgare de asigurări).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: