FIAR

Republica Moldova - Provocări și tendințe

Autor:Andreea RADU
Marti, 09 August 2022


În cadrul conferinței dedicate tendințelor în asigurări, Adrian GHEORGHIȚĂ, Vicepreședintele CNPF - Comisia Națională a Pieței Financiare, în calitate de invitat de onoare, a susținut o prezentare despre piața asigurărilor din Republica Moldova și provocările cu care se confruntă aceasta.

Principalele aspecte menționate au vizat structura pieței de asigurări din Moldova, evoluțiile înregistrate și noile reglementări legislative care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023. De asemenea, Adrian GHEORGHIȚĂ a precizat că piața de asigurări este dominată de segmentul asigurărilor generale, care are o pondere de 95% și doar 5% revenind asigurărilor de viață.

Referindu-se la clasele de asigurare, Vicepreședintele CNPF a menționat că asigurările auto dețin peste 70% din piață.

În 2021, piața de asigurări din Republica Moldova a consemnat o evoluție ascendentă a primelor brute subscrise, care au înregistrat o valoare totală de 1,9 mld. lei, având o creștere nominală cu aproximativ 32,59% comparativ cu anul precedent. În aceeași perioadă, societățile de asigurare au plătit despăgubiri și indemnizații de asigurare în sumă totală de 662,1 mil. lei, înregistrând o creștere nominală cu 11,02% comparativ cu anul precedent.Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Republica Moldova - Provocări și tendințe).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: