Tendinte

Să nu ne temem de Inteligența Artificială, va genera o creștere a locurilor de muncă pe termen lung

Autor:Cristian SUCA
Miercuri, 13 Ianuarie 2021

Pandemia COVID-19 a accelerat progresele tehnologice și automatizarea multor sarcini de rutină - de la casieri contactless, până la roboți care livrează pachete. În acest mediu, notează WEF (World Economic Forum - Forumul Economic Mondial), mulți sunt îngrijorați de faptul că Inteligența Artificială va conduce la o automatizare semnificativă și, în următoarele decenii, va avea un impact devastator asupra locurilor de muncă.
 

 


Cu doar câteva decenii în urmă, Internetul crea, pe măsură ce creștea, preocupări și temeri similare. În ciuda scepticismului, tehnologia a creat milioane de locuri de muncă și, astăzi, reprezintă 10% din PIB-ul SUA. Tot astăzi, Inteligența Artificială este pregătită să creeze o creștere și mai mare, atât în economiile globale, cât și în SUA. Mai mult, “The Annual Global CEO Survey”, realizat de PwC, arată că 63% dintre cei ce ocupă funcția de CEO consideră că Inteligența Artificială va avea un impact mai mare decât a avut Internetul.

Deși tehnologiile AI care împing de la spate cea de-a Patra Revoluție Industrială vor continua să schimbe în mod fundamental lumea și modul în care trăim și muncim, Inteligența Artificială ar putea să nu aducă și un șomaj masiv. În schimb, această tehnologie va crea mai multe locuri decât automatizează. Aceste locuri de muncă nou create vor necesita noi competențe și investiții semnificative în perfecționarea și în recalificarea tinerilor și a adulților. Însă, companiile și guvernele pot - și trebuie -, să colaboreze pentru a aborda această tranziție și pentru a îmbrățișa beneficiile sociale pozitive ale AI.

 

 

 

 


Inteligența Artificială și creșterea numărului de locuri de muncă

Până în 2030, Inteligența Artificială va avea un impact de 15,7 trilioane de dolari în Produsul Intern Brut la nivel global - sau, altfel spus, va genera o creștere de 26% a acestuia -, potrivit unui studiu realizat de PwC: “Global Artificial Intelligence Study”. (Pentru o mai bună înțelegere, acest nivel este mai mare decât PIB-ul combinat actual al Chinei și al Indiei.) Creșterea productivității va contribui la aproximativ 40%, în timp ce consumul va genera restul de 60% din creșterea estimată a PIB-ului.

Deși Inteligența Artificială va automatiza unele locuri de muncă, un studiu PwC în acest sens - pe care îl citează și Forumul Economic Mondial -, a constatat că “orice pierdere de locuri de muncă determinată de automatizare este, probabil, compensată pe termen lung de noile locuri de muncă înființate ca urmare a unei economii mai mari și mai înstărite, posibilă în baza acestei noi tehnologii.” Mai mult decât atât, PwC nu prognozează un șomaj tehnologic la scară largă, ca urmare a automatizării.

Într-un raport recent, “Future of Jobs Report 2020”, Forumul Economic Mondial estima că, până în 2025, 85 de milioane de locuri de muncă vor fi înlocuite în 26 de țări. În același timp, vor fi create aproximativ 97 de milioane de noi locuri de muncă în aceleași țări, mai nota, la vremea respectivă, WEF.

Inteligența Artificială va automatiza multe sarcini repetitive și, uneori, periculoase, cum ar fi introducerea datelor și fabricarea liniilor de asamblare. De asemenea, tehnologia va schimba natura muncii pentru alte joburi, permițându-le angajaților să se concentreze pe sarcini cu o valoare mai mare, care, de cele mai multe ori, presupun interacțiuni interpersonale. Aceste noi locuri de muncă îmbunătățite vor crea beneficii atât pentru organizații, cât și individual - oamenii vor avea mai mult timp pentru a fi creativi, strategici și pentru a se dedica spiritului antreprenorial.

Impactul și beneficiile Inteligenței Artificiale nu vor fi, însă, partajate în mod egal. Companiile și guvernele trebuie să colaboreze pentru a se asigura că de aceste beneficii se vor bucura cât mai mulți oameni și, de asemenea, că deficitul digital nu se accentuează și nu agravează inegalitățile deja existente.

Recalificare și perfecționare

Adoptarea beneficiilor de consum și productivitate determinate de Inteligența Artificială va presupune ca organizațiile și guvernele să colaboreze și în planul unor inițiative masive de recalificare și perfecționare, pentru a ajuta angajații ca, prin aceste inițiative, să se pregătească pentru noi și viitoare locuri de muncă.

În următorii câțiva ani, 3% dintre locurile de muncă vor fi potențial automatizate de Inteligența Artificială, potrivit raportului PwC “Will robots really steal our jobs?”, iar digitalizarea crescută, rezultată ca urmare a pandemiei COVID-19, poate accelera această tendință. Până la mijlocul anilor 2030, în contextul în care Inteligența Artificială avansează și devine tot mai autonomă, 30% dintre locurile de muncă și 44% dintre angajații cu niveluri scăzute de educație vor fi expuși riscului de automatizare.

De asemenea, Forumul Economic Mondial mai notează că, în următorii cinci ani, jumătate dintre angajați vor avea nevoie fie de perfecționare, fie de recalificare, pentru a fi pregătiți pentru schimbare și pentru noile locuri de muncă. Ritmul rapid al schimbărilor tehnologice necesită noi modele de instruire pentru a pregăti angajații pentru un viitor bazat pe Inteligența Artificială. Adevărata perfecționare necesită, arată WEF, o abordare condusă de cetățeni și concentrată pe aplicarea de noi cunoștințe, pentru a dezvolta o mentalitate pregătită pentru Inteligența Artificială. Angajatorii ar trebui să privească perfecționarea și recalificarea ca pe o investiție în viitorul organizației lor, nu ca pe o cheltuială.

 

 

 

 

 


Companiile ar trebui, totodată, să colaboreze cu guverne, educatori și organizații non-profit la inițiativele de îmbunătățire și recalificare multisectoriale, cum ar fi Generation Unlimited și Reskilling Revolution. Iar asta, întrucât instruirea nu este benefică doar pentru angajați și angajatori, ci și pentru economie, dar și pentru întreaga societate.

Tinerii din întreaga lume sunt vulnerabili în fața deficitului de competențe și în fața șomajului și, mai ales, au nevoie de cursuri de perfecționare și recalificare. Generation Unlimited, subliniază Forumul Economic Mondial, este un parteneriat multisectorial ce își propune să ajute 1,8 miliarde de tineri din întreaga lume să facă, până în 2030, trecerea de la școală, la muncă. Pentru a sprijini această inițiativă, PwC lucrează cu UNICEF și Forumul Economic Mondial, pentru a pregăti tinerii pentru viitor.

De asemenea, este crucială și investiția în adulții aflați deja în câmpul muncii. “New World, New Skills”, un program PwC, a început cu perfecționarea angajaților firmei și, acum, este implementat și în afara companiei, pentru a ajuta milioane de adulți din întreaga lume să se pregătească pentru viitoarele lor cariere.

 

 

 

 

 


În ianuarie 2020, Forumul Economic Mondial a lansat Reskilling Revolution, o inițiativă public-privată cu scopul de a agrega eforturile guvernelor și ale companiilor și de a împărtăși cele mai bune practici. De asemenea, inițiativa își mai propune ca, până în 2030, să instruiască un miliard de angajați din întreaga lume și, astfel, să-i pregătească pentru viitor.

La nivel național, parteneriatele de tip public-privat, cum este proiectul Digital Skills Bridge (Luxemburg), au reunit cu succes agenții guvernamentale, sindicate, companii (inclusiv PwC), dar și educatori, pentru a ajuta la formarea și recalificarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și a angajaților actuali.

Nu în ultimul rând, notează Forumul Economic Mondial, companiile ar trebui să investească în dezvoltarea acelor abilități ale angajaților pe care Inteligența Artificială nu le va putea replica. Valorea creativității, a leadership-ului și a inteligenței emoționale va crește, cel mai probabil, în această lume în schimbare, iar valorificarea acestor calități este esențială pentru a crea o guvernanță solidă, dar și culturi organizaționale care să gestioneze Inteligența Artificială.

În timp ce unii au o viziune distopică asupra viitorului, susține Forumul Economic Mondial, realitatea este că impactul social pozitiv al Inteligenței Artificiale va depăși, cel mai probabil, consecințele sale. Doar prin investiții în educație holistică de înaltă calitate și oportunități de perfecționare asociate cu inițiative multisectoriale putem pregăti societatea și ne putem pregăti pe noi înșine pentru acest viitor, în care să îmbrățișăm toate beneficiile pe care le oferă Inteligența Artificială.

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Să nu ne temem de Inteligența Artificială, va genera o creștere a locurilor de muncă pe termen lung).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: