Editorial

Siguranța rutieră. De ce ar trebui și tu să îi mulțumești pieței de asigurări

Autor:Oana RADU
Marti, 09 August 2022
Dacă ești client al companiilor de asigurări, sigur te-ai încruntat la titlul acesta. Ne-am învățat să spunem, fără să judecăm cinstit de multe ori, că asigurătorii doar încasează bani, fără să dea nimic înapoi.

Știți campania FII TREAZ LA VOLAN?

Știți că este cea mai longevivă și mai vizibilă campanie națională de siguranță rutieră în România din ultimii ani?

Știți de ce?

Pentru că piața de asigurări a crezut în ea, a susținut-o an de an și nu a lăsat-o să dispară.

Din toate industriile din România direct interesate de siguranța rutieră, cea de asigurări este singura care s-a implicat constant în susținerea acestui aspect atât de important pentru viața noastră de zi cu zi.

Am mai avut de-a lungul timpului și alți parteneri care au susținut FII TREAZ LA VOLAN și al căror sprijin a contat, fără îndoială, însă au fost susțineri episodice.

Companiile de asigurări și de brokeraj în asigurări sunt aici, de șapte ani, și în perioade mai bune și în perioade mai grele, să spună alături de echipa APPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, că siguranța rutieră este esențială în dezvoltarea oricărei țări.

învățăm împărțim drumul!

Dacă asiguratorii și brokerii ne ajută să ducem mesajul campaniei FII TREAZ LA VOLAN mai departe an de an, putem și noi să contribuim cu câte ceva.

Anul acesta vorbim despre ce înseamnă să împărțim drumul, indiferent din ce categorie de participanți la trafic facem parte.

Uneori, drumul pare să nu ne încapă pe toți. Da, sunt situații de trafic în care, dincolo de respectarea legislației, intervin și câteva reguli de bun simț pe care, dacă le respectăm, ajungem cu toții în siguranță și poate mai repede acasă.

Este în natura noastră să căutăm vinovați și nici măcar nu judecăm asta, dar este important să înțelegem unde suntem și ce putem face.

Dăm constant vina pe infrastructură pentru accidentele rutiere. Drumurile nu se vor schimba toate peste noapte. Nu facem nimic pentru a ajuta până când nu vom avea X kilometri de autostrăzi și asfalt ca în palmă?

Mereu ceilalți participanți la trafic sunt vinovați. Ei nu respectă legea, ei se grăbesc, ei sunt inconștienți. Dar tu? Cât de des faci exerciții de răbdare și toleranță doar pentru a ajuta la fluidizarea traficului sau la evitarea unor situații riscante?

Urmăriți mesajele noii ediții a campaniei FII TREAZ LA VOLAN. Luați-le în serios. Fiți sinceri cu voi și ajutați-ne să le facem să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

FII TREAZ LA VOLAN și ÎMPARTE DRUMUL!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Siguranța rutieră. De ce ar trebui și tu să îi mulțumești pieței de asigurări).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: