Ora de Risc

Stefan PRIGOREANU: PRBAR este o voce puternica si sustine interesele clientilor

Miercuri, 31 Ianuarie 2018

Stefan PRIGOREANU, Vicepresedintele PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, invitat in cadrul emisiunii Ora de Risc, difuzata marti, 30 ianuarie a.c., de RFI Romania, a vorbit despre realizarile si obiectivele PRBAR in 2018, schimbarile legislative din industria asigurarilor, protectia clientilor si rolul brokerilor.

"PRBAR a avut o contributie foarte importanta anul trecut la aceasta legislatie moderna - pe segmentul RCA. Dupa cum bine stiti, in 2017, s-a schimbat toata legislatia care guverneaza RCA-ul, atat legea primara, cat si legislatia secundara data de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Putini stiu ca au fost zeci de intalniri, discurii, grupuri de lucru la Parlament sau ASF. Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare a fost o voce puternica, care a sustinut interesele clientilor. Si suntem multumiti de forma legii, desi este perfectibila. Am reusit sa ne aducem si noi un aport la aceasta legislatie moderna si in folosul clientilor nostri", a declarat Stefan PRIGOREANU.

El a amintit ca Patronatul este prezent in grupurile de lucru constituite la nivel de ASF pentru subiecte importante si de interes general, precum: protectia consumatorilor, imbunatatirea legislatiei RCA, pregatirea profesionala si educatia financiara, Insuretech - impactul evolutiei tehnologice si tehnologiei informatiei asupra industriei de asigurari si asupra clientilor.

"In ceea ce priveste obiectivele PRBAR pentru 2018, vom continua sa militam pentru acele obiective importante incepute in 2017 si este vorba despre obtinerea de la ASF a permiterii si reglementarii domeniului microasigurarilor, care sunt utile clientilor nostri pentru ca se adreseaza unei categorii foarte mari de clienti cu venituri mici. De asemenea, vorbim de permiterea si reglementarea co-brokerajului pentru ca in practica se pot intalni doi brokeri la un client", a spus Stefan PRIGOREANU.

De asemenea, in acest an, PRBAR Academy se va implica in formarea profesionala a tuturor celor care activeaza in asigurari, dar va sustine si cursuri de educatie financiara pentru tineri si consmatori. Stefan PRIGOREANU a explicat ca PRBAR Academy este o organizatie non-profit si va sustine in acest an peste 100 de seminarii la nivel national.

Stefan PRIGOREANU a subliniat faptul ca brokerii au cel mai mic numar de reclamatii inregistrate la ASF. "Astfel, putem spune ca intr-o majoritate covarsitoare brokerii isi fac bine treaba. Parerea mea e ca interesele clientilor sau potentialilor clienti pot fi cel mai bine reprezentate daca apeleaza la consultanta de specialitate oferita de catre unbroker de asigurare", a adaugat el. 

Totodata, Vicepresedintele PRBAR a amintit clientilor ca anul acesta vor fi nevoiti sa semneze mai multe documente atunci cand incheie un contract de asigurare, in contextul schimbarii legislatiei europene din domeniu.

"Imi cer scuze clientilor nostri si potentialilor clienti din 2018 pentru ca in acest an le vom cere o gramada de semnaturi. Nu facem acest lucru pentru ca asa vrem noi, cu totii dorim simplificarea procesului de vanzare, dar legislatia europeana privitoare la protectia datelor cu caracter personal (GDPR) si legislatia specifica distributiei in asigurari (IDD) vor impune in 2018 o multime de acorduri foarte explicit formulate pentru prelucrarea datelor si orice interactiune cu un broker", a spus Stefan PRIGOREANU.

Membrii PRBAR reprezinta 40% din piata de brokeraj.

PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare are 15 membri in prezent, din care 10 au fondat acest patronat. Astfel, Patronatul a fost fondat de SAFETY Broker de Asigurare; RENOMIA - SRBA Insurance Broker; ASIGEST Broker de Asigurare; MILLENIUM Insurance Broker (MIB); CAMPION Broker de Asigurare; PSG Insurance Broker; PROFESSIONAL Broker de Asigurare; GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare; INTERBUG Broker de Asigurare; D&CA Insurance Broker.

Ulterior au mai aderat ASICONS, CONSULTANT AA, VERASIG, CRESTASIG si TRUST Broker. De asemenea, PRBAR colaboreaza cu: MARSH, WILLIS TOWER si PRC - Crowford RO.

Gasiti aici mai multe detalii despre realizarile PRBAR in 2017 si obiectivele pentru 2018.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Stefan PRIGOREANU: PRBAR este o voce puternica si sustine interesele clientilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: