Campanii

„Totul despre asigurările de sănătate” O campanie de informare în România, unde sistemul sanitar e mereu subiect de dezbateri

Autor:Adina TUDOR
Luni, 10 Februarie 2020
În România, incidența afecțiunilor și a bolilor grave continuă să fie semnificativă. De exemplu, conform statisticilor, aproape 15.000 de cazuri noi de cancer au fost identificate doar în primele 3 luni din acest an, precum și aproximativ 17.000 de cazuri noi de diabet zaharat, 6.500 de cazuri de infecții interioare, dar și 3.000 de cazuri noi de tuberculoză, conform datelor publicate în „Buletinul informativ nr. 3 / 2019”, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătatea Publică – Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății.

Această incidență crescută a problemelor medicale în rândul populației, alături de problemele grave din sistemul de sănătate public, dar și interesul în creștere pentru asigurările private de sănătate sunt doar câteva dintre motivele care au determinat ApPA - Asociația pentru Promovarea Asigurărilor să lanseze, pe 18 noiembrie, „Totul despre asigurările de sănătate” – o campanie națională de informare dedicată asigurărilor de sănătate, dar și unui stil de viață sănătos.

Asigurările de sănătate – un beneficiu tot mai apreciat de români: peste 400.000 de contracte în vigoare

Polițele de asigurări de sănătate se situează pe un trend ascendent în România, după cum indică și datele financiare publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF. Astfel, asigurările de sănătate au cumulat, la finalul primului semestru din 2019, prime brute subscrise în valoare de aproximativ 205 milioane lei, în creștere cu aproximativ 24% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul contractelor în vigoare la finalul lunii iunie 2019 la nivelul întregii piețe a asigurărilor de sănătate se situa la 401.149, în creștere cu aproximativ 18% față de numărul contractelor în vigoare la finalul lunii iunie 2018.

De altfel, unul dintre cele mai întâlnite beneficii de protecție financiară acordat de angajatorii români este reprezentat de asigurările private de sănătate, arată datele MERCER MARSH Benefits. Programele de beneficii medicale asigură angajaților protecția financiară pentru costurile cu serviciile medicale, preluând din presiunea financiară.

Tocmai de aceea, asigurarea de sănătate este unul dintre cele mai dorite beneficii de către angajați. Conform unui studiu desfășurat în 2018, 5 din 10 angajați au declarat că s-ar simți motivați la locul de muncă dacă ar primi ca beneficiu un astfel de produs.

Campania „Totul despre asigurările de sănătate”

În acest context, ApPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor a lansat „Totul despre asigurările de sănătate”, o campanie națională de informare dedicată asigurărilor de sănătate, dar și unui stil de viață sănătos. Obiectivele demersului au inclus, printre altele, promovarea beneficiilor oferite de asigurările de sănătate, promovarea unui stil de viață sănătos, dar și schimbarea comportamentului românilor din unul pasiv în unul pro-activ atunci când vine vorba de sănătatea lor.

Demersul „Totul despre asigurările de sănătate”, inițiat de ApPA, s-a desfăşurat în două etape şi a fost realizat cu sprijinul ISF – Institutul de Studii Financiare, UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, UNSICAR - Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România și PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare și a fost susținut de către EUROINS România, AEGON Asigurări, SIGNAL Iduna Asigurări, DESTINE Broker, INTER Broker, ASIGEST Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, DAW Management, GLOBASIG Broker și OTTO Broker.

Mesajele campaniei au fost transmise de RFI România, Revista BIZ și ziuaveche.ro, în calitate de Parteneri Media.

În cadrul campaniei, românii au avut ocazia de a vorbi cu Inimilă – primul chatbot care oferă informații despre asigurările de sănătate, dar și sfaturi despre un stil de viață sănătos.

De asemenea, cu același prilej a fost lansat și un sondaj care a evaluat obiceiurile românilor cu privire la sănătatea lor și gradul de implicare al acestora în diverse activități specifice unui stil de viață sănătos. Sondajul „Cât de mult ai grijă de sănătatea ta?” a urmărit, în același timp, printr-o serie de întrebări interactive, să prezinte respondenților principalele recomandări pentru un stil de viață mai sănătos.

Pe întreaga durată a campaniei, agenții sau brokerii de asigurare, dar și toți cei care sunt convinși de importanța asigurărilor de sănătate au avut ocazia de a deveni susținători oficiali ai demersului și de a intra în „Hall of Fame”.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului („Totul despre asigurările de sănătate” O campanie de informare în România, unde sistemul sanitar e mereu subiect de dezbateri).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: