Evenimente

Un eveniment corporate nonconformist: Întâlnirea Anuală a Partenerilor MIB

Autor:Redactia
Luni, 03 Februarie 2020

Organizat în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, în staţiunea Sf. Constantin şi Elena din Bulgaria, evenimentul a reunit 210 adulţi participanţi și 70 de copii, din cadrul echipei MIB, Parteneri Premium din întreaga ţară, angajaţi şi reprezentanţi ai companiilor de asigurări.

Invitații adulți au dezbătut subiecte de mare interes, precum rezultatele MIB, noutăți, provocări și oportunități, efectele schimbărilor legislative, pregătirea profesională, digitalizare și paperless, dar și aspecte de sănătate și dezvoltare personală. Copiii și familiile invitaților s-au bucurat de piscină, mare și soare.

În ceea ce priveşte reperele anului 2018, MILLENIUM Insurance Broker a avut o creştere dublă faţă de media pieţei, de aproape 9%. Deşi a fost greu şi a însemnat un efort enorm, costuri, schimbare şi stres, conformarea MIB la GDPR a fost un succes! În 2018 ni s-au alăturat noi parteneri importanţi, iar seminţele sădite îşi arată roadele în 2019, an în care reușim să depășim un volum de prime intermediate de peste 32 mil. euro. Și nu oricum, ci în condiții de conformare la toate cerințele legislative și cu o înaltă calitate a portofoliului, a declarat Ştefan PRIGOREANU, CEO-ul MIB, care a amintit că profesionalismul companiei a fost recunoscut în cadrul evenimentului Premiile Brokerilor de Asigurare cu "Premiul Special pentru Profesionalism în Brokeraj".

În cea de-a doua zi a evenimentului, majoritatea participanţilor a făcut o plimbare la Castelul din Balcic, mai exact la reşedinţa de vară preferată a Reginei Maria, locație înconjurată de o celebră grădină botanică unicat în Europa centrală şi de est. Seara de sâmbătă, fiind 1 iunie, a fost dedicată Zilei Copilului. Toţi copiii participanţilor la eveniment au primit cadouri din partea MIB şi s-au bucurat, alături de adulţi, de o petrecere tematică „În lumea și mintea copiilor”, pentru a nu uita că am fost și poate încă mai suntem, cu toții, copii...

Eveniment

 

 

 

DA, 12 ani…

12 ani… au trecut de când câțiva oameni inimoși și vizionari, în același timp, 15 la numar, printre care aminitim pe Romeo Bocănescu, Dumitru Jitariu, Marius Duțu, Camelia Popescu, Trifan Gașpar, Aneta Rus, nimeni altcineva decât membri fondatori, au decis să pornească pe un drum propriu, încurajați de experiențele acumulate în industria de profil, dar și de dorința de a pune bazele unei companii într-un format nou, transparent, de tip holding, cu libertate maximă de acțiune.

Iar decizia de atunci s-a dovedit a fi una de succes, întrucât putem spune astăzi că Destine Broker de Asigurare Reasigurare SRL este o companie emblematică în piața de brokeraj în asigurări din România, fiind în ultimii ani omniprezentă în top 5 al companiilor din industria de profil.

Astăzi, Destine Holding este format din:

 Destine Broker de Asigurare Reasigurare – 2007;

 Destine Broker de Pensii – 2007 (activitate preluată de compania de brokeraj în asigurări în 2010);

 Destine Broker de Credite – 2008 (activitate preluată de compania de brokeraj în asigurări în 2019);

 Destine Asig Republica Moldova - 2013;

 Destine Leasing IFN – 2013;

 Destine Holidays – 2018;

 Destine Imobiliare – 2019.

Pe ce se bazează acest SUCCES?

Simplu, dar complex în același timp: oameni, mediul de lucru, sistem, oportunități multiple, parteneriate, modele de instruire și dezvoltare personală, apreciere, recunoaștere.

Oameni: Orice companie de succes (mai ales în industria de asigurări) are în spate oameni competenți, de succes, ea (compania) definindu-se prin oamenii cu care se înconjoară (fie că vorbim de colaboratori, fie că vorbim de angajați, fie că vorbim de manageri sau lideri).

Mediul de lucru: Atunci când cea mai mare parte a activităților stă într-un model de colaborare și cooperare, doar mediul propice dialogului, cultura înțelegerii și ascultării partenerului fac o companie să devină căutată.

Sistem: Transparența este la nivel înalt, planul de carieră pentru colaboratori – sistem bazat pe meritocrație, platforma de emitere și de e-learning utilizată, cursurile de pregătire și dezvoltare personală, posibilitatea tuturor colaboratorilor – care, atingând un anumit nivel în planul de carieră, pot deveni acționari ai Destine Holding S.A. și, astfel, pot participa la luarea deciziilor (astazi, numarul lor ajungand la 74, alaturi de membri fondatori) sunt puncte forte ce ne disting în piață.

Oportunități multiple: Compania, odată cu atingerea unor praguri în dezvoltarea sa, prin decidenții săi, și-a completat liniile de business pe care le poate desfășura cu operațiuni în domeniul leasing, creditare, turism și imobiliare, toate aceste oportunități fiind promovate de colaboratorii companiei.

Parteneriate: Nicio companie nu poate ajunge departe, dacă, pe lângă colaboratorii săi minunați, nu are alături și parteneriate de succes, de aceea asigurătorii joacă un rol extrem de important în rezultatul companiei noastre.

Modele de instruire si dezvoltare persoanala: În toți acești ani, compania și-a pus la punct și și-a actualizat programe de instruire motivante dedicate structurilor interne de vânzare, pentru dezvoltarea competențelor și a abilităților colaboratorilor, toate aceste programe (susținute atât în țară, cât și în străinătate) având ca finalitate creșterea calității actului de intermediere către consumatorul final (CLIENTUL), îmbunătățirea sistemului de management și leadership aplicat intern.

Apreciere și Recunoaștere: Colaboratorii și angajații, într-un sistem meritoriu, sunt recompensați și apreciați în formule diverse (diplome, distincții, trofee, cadouri, excursii etc.), fie în cadrul Galelor Anuale ale Premiilor Destine, fie în cadrul multiplelor evenimente (seminarii) care se desfășoară periodic la nivel național. Este un aspect la care Destine Holding ține foarte mult, în fiecare an dedicându-se identificării de noi modalități de evidențiere a competențelor, abilităților și deprinderilor colaboratorilor și angajaților săi.

Toate acestea ne-au condus la o evoluție pozitivă, an de an, în ceea ce privește nivelul primelor intermediate și gradul de satisfacție a clienților.

Pentru viitor, un aspect este cert: Consumatorii (Clienții) sunt și vor fi centrul preocupărilor noastre, venind mai aproape de ei prin creșterea nivelului de pregătire profesională a tuturor colaboratorilor, respectiv digitalizarea serviciilor și a proceselor în scopul satisfacerii nevoilor acestora.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Un eveniment corporate nonconformist: Întâlnirea Anuală a Partenerilor MIB).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: