Editorial

Vrei să știi cine a influențat cel mai mult piața în ultimii 20 de ani și cine o poate influența în următorii 20?

Luni, 21 Ianuarie 2019

Și noi ne dorim...

Am avut privilegiul să cunoaștem, în ultimii 20 de ani, nenumărați lideri și specialiști – unii temeinici și alții doar vremelnici. Am putut sta de vorbă adeseori, față în față, atât cu cei de substanță, cât și cu cei de conjunctură. Am avut șansa de a remarca evoluțiile liderilor ”de conținut” și am încercat să îi evităm pe cei doar ”de formă” sau ”de moment”. Uneori, am reușit pe deplin, alteori… mai puțin.

Poți afla multe analizând cele două Top 100 din acest număr special – poți vedea oamenii care au influențat și care vor mai influența industria, umăr la umăr cu oameni care îi construiesc activ viitorul. Îi respectăm și îi prețuim pe toți, chiar și pe cei care nu au încăput într-un mult prea limitat Top 100.

Începând de acum 10 ani, din 2008, echipa noastră a traversat, împreună cu întreaga industrie de asigurări și pensii private, perioada de criză economică, și nu numai. O criză care a redus mult numărul de oameni din domeniu, pe cel de companii, de specialiști și de lideri, concentrând efectiv piața în mâini și în minți mai puține. Credem că cei care au plecat sau ieșit din peisaj și care nu apar în topurile noastre sunt departe de a fi fost lipsiți de valoare. Mai curând putem spune că în joc a fost ba un strop de viziune în plus, ba unul de șansă, ba un pic de determinare suplimentară în momente cheie.

În ultimii 10 ani, am asistat la progrese tehnologice mai multe, mai mari și mai de impact pentru noi toți decât în cei 90 de dinaintea lor. Telefonia fixă a avut nevoie de 38 de ani ca să depășească pragul de 10 milioane de utilizatori, televiziunea de 25, faxul de 22 (mai are cineva azi unul?), telefonia mobilă de 9 ani, iar Facebook-ul de doar 2. Azi, îți poți face un card Revolut în câteva minute, poți discuta cu programe de IA fără să îți dai seama, mașina ta poate frâna singură atunci când cea din fața ei se oprește brusc, iar copiii folosesc smartphone-ul și tableta mai înainte de a ști să vorbească sau să citească.

Lumea către care ne îndreptăm tot mai accelerat este departe de lumea pentru care ne-am pregătit să existăm și să muncim, clienții sunt tot mai pretențioși, mai grăbiți și mai diferiți, dar, până la urmă, această industrie este cu, despre și pentru oameni… și cât timp aceștia vor exista, vom avea și asigurări, cu siguranță cu totul altfel decât ni le imaginăm acum.

Am facut topurile cât de bine ne-am priceput și, cu certitudine, ne-au ”scăpat” multe nume importante, unele relevante, altele de tip ”nu faceți ca ei”.

Voi pe cine ați mai fi adăugat la ”Hall of Fame”? Dar la ”Next Generation”?

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Vrei să știi cine a influențat cel mai mult piața în ultimii 20 de ani și cine o poate influența în următorii 20?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: